Musikhjälpen 2014

Hjälp oss att vinna kampen mot HIV & aids 

"Vadå det är inget problem det finns ju bromsmedicin".
Det är visst ett problem och ja det finns riktigt bra bromsmedicin. Även om man i Sverige kan leva ett relativt bra liv med sjukdomen, så finns det länder som inte kan det. De har medicin som är bra och till och med gratis. Men skulden och skammen över att ha blivit smittad, gör att de hellre dör med sjukdomen än att söka hjälp. Det handlar om en ojämställdhet som inte ska få finnas, om länder som använder sex som ett maktspel - ett vapen. De blir våldtagna och får HIV. Och till råga på detta så blir de förtryckta av samhället och alla de någonsin har älskat. De bär på en skam som gör att de hellre dör än att berätta. Så får det inte vara.

"Varför ha ämnet HIV när det finns ebola?"

I kampen mot ebola har Sverige gjort extrema insatser ekonomiskt. Pengar är inte det stora dilemmat i Västafrika där ebola främst finns. Där behövs utbildad sjukvårdspersonal och diverse annan personal. Vi kan skänka hur mycket pengar vi vill, men problemet kommer fortfarande kvarstå eftersom bristen handlar om personal - inte pengar. 

Samtidigt handlar Musikhjälpen om att minnas de hemskheter som vi faktiskt glömt av. Vi behöver minnas, eftersom HIV fortfarande är stort problem. Även i Sverige råder det stor brist på kunskap om HIV. Därför tycker jag det är fantastiskt bra att rätt information kan nå svenska folket när de ex. sitter i bilen på väg till jobbet och slår på radion. 

Gör din insats! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0